torstai 14. heinäkuuta 2011

Vapaa ihminen

Jos voisin ilmentää vapauttani täydellisesti, ilmenemiseni ei noudattaisi mitään kaavaa. Miksi.
Vapaata ihmistä ei saa liikkeelle ulkopuolisten tahojen tuoma "velvollisuus", pakko toimia tietyllä tavalla, jotta olisin yhteiskuntakelpoinen: hyvä aviomies, hyvä ystävä, hyvä työntekijä, isänmaallinen, maailmankansalainen, yleensäkin "normaali" tai hyvät ihanteet omaava jne. Ei ei, tällöin vapaa ihminen EI ole vapaa, vaan muiden ei-vapaiden ehdollistama.
Vapaa ihminen toimii tietoisuudesta käsin evoluution ohjaamana. Hänen minänsä on tietoisuus, jossa maailmankaikkeus ilmenee ja jossa hän toimii, kuten parhaaksi näkee tässä mittakaavassa. Hän on maailmankaikkeuden tarkkailija ja on vapaa toimimaan egottomana peilinä muille, antaen siten parhaan mahdollisen avun. Tällöin hänen olemisensa on tärkeämpää kuin puheensa tai tekonsa. Toisaalta hän näkee ihmisen(kaiken) kehitysvaiheen hyvin tarkasti ja valppaasti ja hänellä on vastaukset siihen tilanteeseen sopivasti (ne tulevat hänen kauttaan) ja hän toimii välikappaleena evoluutiossa.
Hän on siis evoluution välikappale, jolla ei ole omaa intressiä ja hän toimii siten evoluution hyväksi. Hän on egottomana aina kaikkien kanssa samalla "tasolla" herättäen muissa yhteyttä tietoisuuteen. Hän siis "riisuu" muuta elävää egosta ja vaikuttaa tällöin oikeiden asioiden tapahtumiseen. Hän edustaa vapautta ja tuo vapauden ilosanomaa muiden tietoisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti