tiistai 12. heinäkuuta 2011

Olemme kaikki vapaita jo nyt

Olemme kaikki vapaita jo nyt, jokaikinen. Tämän lauseen uskominen vapauttaa meidät "hengellisestä" etsimisestä, joka tarkoittaa sitkun-elämää. Olemme kaikki vapaita, eli meidän ei tarvitse tehdä mitään vapautuaksemme. Kun lopetamme etsimisen, voimme pysähtyä läsnäolevaan hetkeen.
Vapautemme ilmenemisen määrä vain vaihtelee. Mieleemme saattaa vaihtelevin määrin putkahtaa vanhoja ajatusrakenteita ja tunteita, jotka kestonsa ajan saattavat häiritä "todenmukaisuudellaan", mutta niistä ei kannata huolestua, koska ne ovat vain ajatuksia ja tunteita, jotka tulevat ja menevät, eivätkä ole totta.
Näiden "kiinnittävien" ajatusten ja tunteiden kesto alkaa lyhentyä ja taustalla oleva tietoisuus(todellinen itse) taas pidentyä. Kun tietoisuus on tunnistettuna ajatukset ja tunteet vaan virtaavat ja on vain etenevää hetkeä.  Tässä tilanteessa voin tuorein aistein tehdä havaintoja, jotka "purkavat" vanhoja "kiinnikkeitä" ja alan näkemään asioita uudella tavalla. Ihmiset, tilanteet, kaikki mahdollinen nähdään senhetken aistihavainnon tarkkuuden kautta. Periaatteita ei tarvitse muodostua, koska voin koko ajan vaihtaa tulkintaani ja nähdä aina asiat uudessa valossa. Mikään ei ole tällöin pysyvää. Mikä vapautus tämä onkaan:)
Aina vaan tuoreesti uusiin tilanteisiin ja silloin annamme elämän virrata ja vapaus meissä lisääntyy. Oivalluksia pullahtaa, oikeita, tilanteeseen sopivia sanoja tulee mieleen, evoluutio ilmenee meidän kauttamme.

1 kommentti: