perjantai 15. heinäkuuta 2011

Oikea aivopuolisko ja Ihmisen/maailman pelastus

Oikeaa aivopuoliskoa kuvataan sillä, mitä sydän sanoo, mitä tuntee, mitä ruumis vaistomaisesti reagoi, puhutaan suuresta minämielestä,TODELLISESTA itsestä, puhutaan vapaa-aikamielestä, diplomaatin mielestä, feminiinisestä mielestä, yin-tietoisuudesta ja havaitsevasta mielestä. Sille on ominaista yhteenkuuluvuuden tunne ja tässä hetkessä eläminen.
Oikean aivopuoliskon peruspiirteet ovat mielenrauha ja myötäeläminen. Oikean aivopuoliskon käyttö tuo meidät tietoisuuteen, kysyttäessä, kuka minä olen. Eli siis tunnistan itsessäni pysyvänä olevan tietoisuuden, joka ei milloinkaan katoa, on iätön ja rajaton. Mitä tämä taas merkitsee. Tunnistan itsessäni tietoisuuden, joka pysyy, tapahtuipa ympärilläni mitä tahansa. Minulta katoaa samalla kuolemanpelko, koska tiedostan, että en ole kehoni,(joka väistämättä joskus kuolee) ja mieleni ja sen mielenkiintoiset tulkinnat. Olen varma minuudestani. Alan tiedostaa samaa ydinminää ympärilläni: tämä sama tietoisuus on muidenkin ihmisten, eläinten ja koko maailmankaikkeuden ydinolemus eli olemme pohjimmiltamme YHTÄ ja SAMAA.
Miten tämä sitten vaikuttaa.
Kun me alamme näkemään oman itsemme muissa ihmisissä, eläimissä , luonnossa, yleensä kaikessa, emmekä siis enää koe "itseämme " uhkana itsellemme, emme tarvitse enää kilpailua, vertailua, luokittelua, minäkeskeisyyttä, suvaitsemattomuutta jne, jolloin nämä ja kaikki pelot katoavat lopullisesti osoittautuen pelkäksi MIELEN luomaksi harhaksi. Tilalle tulee pysyvä turvallisuuden tunne ja ei tarvitse enää luoda keinotekoisia turvarakenteita. Riittää, että saamme päivittäiset tarpeemme tyydytettyä.
Kollektiivisella tasolla ei ole mitään vastakkainasettelua, valtioiden välillä ei ole mitään kitkaa(jopa valtiot voidaan poistaa turhina), ei tarvita kilpavarustelua maiden välillä ja olemme tyytyväisiä elämäämme sellaisena kuin se aina läsnäolevassa hetkessä ilmenee. Otamme luonnosta sen mitä tarvitsemme ja annamme luonnon pitää huolta itsestään. Ymmärrämme kohtuuden myös maailman väkiluvun suhteen. Koska emme pelkää, ei tarvitse varmistella selviytymistä, kuten useissa kolmansissa maissa on ollut tapana tehdä synnytysten muodossa.
Maailmaa alkaa sen jälkeen kuvastaa sanat turvallisuus, ykseys, rakkaus, suvaitsevaisuus, tasapaino, rauha, kauneus, kestävä kehitys, ilo
Samat asiat mitkä kuvastavat tällöin myös yksilön sisäistä maailmaa
Sanalla sanoen TERVETTÄ
Tietysti toimivaan, täyteen ihmisyyteen kuuluu sopiva määrä vasenta aivopuoliskoa(ajattelua), mutta siten, että se viisauden palveluksessa eikä mielen.
Tässä siis ratkaisu yksilön ja maailman mittakaavassa.
Kun tämän ymmartää ja tiedostaa voi joka päivä tietoisesti päättää, mitä aivopuoliskoa kehittää ja missä suhteessa. Ja näin yksilöt kantamalla oman vastuunsa ovat se muutos, jonka haluavat tapahtuvan maailmassa.
Käytännössä tämä tarkoittaa hetkessä elämistä, tietoisuuden tunnistamista itsessään ja vasenta aivopuoliskoa kiihottavan toiminnan rajoittamista, eli kohtuudella kaikkee:) ja sitä, että voi vaan tarkkailla ja ilmetä ja seurata kuinka evoluutio ilmentää itseään yksilön ja maailmankaikkeuden tasolla. Ja sitäpaitsi naapuritkin on kivoja ja duunissa hauskaa:)

1 kommentti:

  1. Kiitos huippuhyvistä kirjoituksistasi! Antoisaa luettavaa! :)

    VastaaPoista